TRETZEVENTS DEIXA DE PUBLICAR-SE

Publicacions de l’Abadia de Montserrat ha anunciat aquest desembre que la revista infantil Tretzevents deixa de publicar-se per falta de suport econòmic institucional.

Iniciada el 1951 a Solsona, amb el títol L’Infantil va ser la primera revista per a nens en català. A partir de 1968 se’n fa càrrec Publicacions de l’Abadia de Montserrat i no és fins el 1973 que adopta el nom de Tretzevents. Al llarg dels 60 anys d’existència han col·laborat a Tretzevents grans dibuixants catalans com Picanyol, Ivà, Perich, Clavé, etc. A més, ha inclòs nombroses traduccions d’altres còmics apareguts en revistes infantils i juvenils europees. El 1988 va rebre la creu Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

Des del Grup de Treball de Publicacions en Sèrie ens fem ressò de la protesta iniciada pel Grup de Treball de Biblioteques Infantils i Juvenils del Col·legi Oficial de Bibliotecaris Documentalistes de Catalunya i us convidem a sumar-vos a aquesta iniciativa a través del bloc: http://contraeltancamentdetretzevents.blogspot.com/

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *