Temaria, revistes digitals de biblioteconomia i documentació

cocuHem conegut Temaria, un portal de revistes digitals de biblioteconomia i documentació.

El portal Temaria indiza los artículos de revistas científicas españolas de Información y Documentación accesibles en el entorno web, y facilita la consulta de su contenido por medio del conjunto de metadatos Dublin Core (DC). Actualmente incluye 3381 artículos publicados en las revistas científicas siguientes: Anales de documentaciónBiDCuadernos de documentación audiovisual,Cuadernos de documentación multimediaCuadernos EUBD ComplutenseDocumentación de las ciencias de la informaciónHipertext.netItemRevista general de información y documentación; en el futuro se irá ampliando al resto de títulos editados en España.

Los artículos indizados en el portal están escritos, mayoritariamente, en castellano y en catalán, aunque también los hay en inglés.

 

Podeu consultar-lo a http://bd.ub.edu/temaria/simple.php

 

Share

Una resposta a «Temaria, revistes digitals de biblioteconomia i documentació»

  1. Recurs útil per a la recuperació d’articles de revistes especialitzades en biblioteconomia, informació i documentació. Es va posar en marxa l’any 2005 gràcies a l’obtenció de diversos ajuts per a projectes de recerca. Per falta de finançament, l’any 2007 va deixar d’actualitzar-se (excepte els articles de la revista BiD: textos universitaris de biblioteconomia i documentació). Fa un parell de mesos que s’està treballant en la indexació dels articles que falten de les revistes buidades.

    Deixant de banda el seu valor com a font d’informació, cal destacar dos aspectes del recurs: l’ús d’un esquema de metadades Dublin Core qualificat per a la descripció dels articles, i per altra banda l’accés multilingüe per matèries a partir del Tesauro de Biblioteconomia i Documentación (CSIC) i d’una adaptació del Tesauro de la Unesco.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *