Free Time, una llibreria de revistes

L’Ivan Baena, juntament amb la Lluïsa, la seva parella, són els responsables de Free Time Revistes & llibres. ¿Una llibreria especialitzada en revistes o un quiosc que no té forma de quiosc tradicional que també ven llibres?

Es tracta d’un negoci familiar que va començar el pare de l’Ivan, l’any 1992, al número 114 del carrer de la Portaferrisa cantonada Rambla dels Estudis i que, al febrer del 2018, es va traslladar al barri de Sant Antoni de Barcelona. Fa temps que passo per aquest lloc; és normal, visc a prop. Des de fora, crida l’atenció la nombrosa i exquisida oferta de publicacions periòdiques.

Avui he quedat amb l’Ivan per parlar de la seva tasca professional. El moviment de feina i clientela és continu. Abans de parlar amb ell, observo tots els racons d’aquest petit gran espai: 5.000 capçaleres de tota mena i temàtica en cinc idiomes, i llibres de novetat, butxaca, ficció, assaig, i llibres d’impuls i llaminers, com a complement a les revistes. És com un humil tresor viu, latent.

Quin perfil de client teniu?

Tenim bàsiment client local. Client fidelitzat que teníem a les Rambles, client del barri i de la ciutat. Els quioscos s’han reduït, i també altres punts de venda especialitzats tipus Fnac. També tenim un nou tipus de client: el resident estranger local.

Per què «Free Time»?

Va ser buscant un nom en anglès, un nom que evoqués el temps d’oci i que convidés a la gent a entrar i passar una bona estona. «Free Time, Revistes i Llibres»: més concís i directe no podia ser!

La gent consumeix revistes. Quines necessitats hi veieu?

Alguns adquireixen revistes per col·leccionisme, altres per disseny i moda, per feina. Hi ha clients de revistes de fotografia com a eina d’arxiu. N’hi ha qui busca informació en la premsa diària i en revistes de consum, ja que el paper encara te més credibilitat que la xarxa. Té més prestigi la informació impresa que no pas la digital. Així ho veiem nosaltres, en el nostre dia a dia.

La feina a la Free Time és un no parar. Entre client i client, i mentre l’Ivan va introduint dades en el programa de gestió de la llibreria, em comenta que una de les millors coses de la seva feina és el tracte amb la gent: el fet d’estar en un espai, donar informació i contingut a qui vol cultivar-se en moltes matèries és molt agraït i plaent.

«També és divertit quan trobes autors de llibres que tens a la venda, autors que venen puntualment o periòdicament».

Li pregunto per les seves darreres lectures, editorials i títols de revistes preferits. Em comenta que això és molt personal. Ell i la Lluïsa consumeixen cultura de tota mena, encara que el temps és limitat. I continua atenent i assessorant un nou client.

Els agraeixo el temps que m’han dedicat i els desitjo molta continuïtat i vendes!

Us deixem la seva adreça i horari per si us hi voleu apropar. També els enllaços a les seves xarxes per si els voleu seguir!

Horari: De dilluns a dissabtes, de 9 a 21 h. Diumenges, de 9 a 15 h.
Free Time Revistes & Llibres
Comte d’Urgell, 32
08011 Barcelona
Tel.: 93 301 74 82

Fotografies: nuara lópez

Aquesta ressenya es publica conjuntament amb el blog de l’Escola de Llibreria




Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *