El lector de revistes opina i recomana… Lambard. Estudis d’art medieval

Ens trobem d’avant d’una d’aquelles publicacions que no podríem qualificar. Ben igual que el títol que ja vam comentar, Emblecat, tenim una revista que fins no tenir-la a les mans no ens adonem de la vàlua de la matèria que treballen i de la vàlua que és tenir una institució i unes persones que tenen la voluntat d’invertir temps i diners en difondre patrimoni i coneixement.

Potser la matèria no es pas allunyada del nostre imaginari, del món medieval, poc o molt, tothom n’ha sentit a parlat, però la revista LAMBARD centra el seu contingut en l’Art Medieval i ens invita a no fer una mirada restrictiva de l’art i ampliar el nostre ventall de tot allò que pot acollir aquesta parcel·la de la cultura.

Com sol passar amb aquesta mena de publicacions, els seus continguts no es poden empetitir nomenant-los articles, sinó que cadascun d’ells són estudis més a prop de la ponència que d’un article casual o immediat. A LAMBARD podem trobar estudis sobre heràldica o portalades romàniques; orfebreria o detalls d’una catedral; d’influències arquitectòniques a l’anàlisi de l’obra d’un arquitecte. Cadascun dels seus continguts finalitza amb l’àmplia bibliografia o recursos que l’autor ha utilitzat pel seu estudi, així com fotografies complementàries.

LAMBARD té una periodicitat molt difícil de concretar, com exemple cal comentar que el darrer volum, el XXVII aplega els anys 2016-2018 i ha sortit publicat el 2019 i un cop llegida la revista intuïm la feina que hi ha al darrera per tal de fer emergir d’aquestes característiques i de la seva qualitat.

Sílvia Fortuny

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *