Hem visitat… Biblioteca i Centre de Documentació – Museu Tèxtil de Terrassa

expositor publicacions vives

El passat mes de maig vam visitar la Biblioteca del Museu Tèxtil de Terrassa. Una Biblioteca especialitzada en la història del teixit i l’evolució de la moda, la decoració d’interiors, la conservació i la restauració tèxtil i la creació artística relacionada amb aquest món, amb fons documental antic (s.XIV/XIX) i actual (obres de referència, revistes, monografies, catàlegs d’exposicions), material audiovisual i recursos didàctics.

Ens va atendre la Noèlia Garcia, responsable de la Biblioteca, que ens va fer un recorregut pels diferents espais tot explicant-nos la col·lecció i els diversos materials.

 

L’hemeroteca reuneix més de 500 títols de publicacions periòdiques, dels quals més de 30 títols són vigents. Els articles de la revista Datatèxtil poden consultar-se a text complert des del repositori cooperatiu RACO. Algunes col·leccions digitalitzades es troben al repositori ARCA

 

mostra documental patrimonial actual
Revistes Datatèxtil

El CDMT vetlla per la preservació del patrimoni tèxtil i treballa amb la voluntat d’oferir coneixement especialitzat i divulgatiu a partir dels productes tèxtils històrics i contemporanis.

Acull exposicions temporals i permanents, mostres que acostumen a ser documentades amb fons bibliogràfics actuals i patrimonials originals que custodia el museu o reproduccions digitals.

Us recomanem molt la visita a aquesta institució museogràfica i per a qualsevol consulta us atendran ben professionalment a la Biblioteca.

©Fotografies: GT Sèrie, 2019
Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *