Celebració de la Revista Musical Catalana -Butlletí mensual de l’Orfeó Català

La Revista Musical Catalana –Butlletí mensual de l’Orfeó Català– va celebrar el passat mes de novembre un doble aniversari: el 110è aniversari de la seva creació (1904) i el 30è de la seva refundació (1984). I ho va celebrar publicant un nou llibre titulat La música d’abans-d’ahir : antologia d’articles de la Revista Musical Catalana 1904-2014 (La Magrana, 2014); i la publicació també del número inèdit de juliol de 1936, Any XXXIII número 391 (juliol, 1936).

Al pròleg d’aquest extraordinari es llegeix que “aquest número és una còpia al més aproximada possible del que havia de ser el número 391 de la <<Revista Musical Catalana>> de l’any 1936”. Les pàgines que omplen aquest número recuperat, són “les galerades dels articles que havien format part d’aquest número que mai es va editar, ja que el 18 de juliol d’aquell any va esclatar la Guerra Civil Espanyola”.

Aquesta còpia s’ha trobat recentment al Centre de Documentació de l’Orfeó Català i conté notes de correccions de qui aleshores n’era el cap de redacció: Francesc Pujol.

Més informació: http://www.revistamusical.cat/

RMC

 

 

 

Imatge cortesia web RMC

 

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *