Jun 25


Els dies 18 i 19 de juny d’enguany s’han celebrat les I Jornades de Biblioteques i Salut de Catalunya, organitzades per la Biblioteca del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, sota el lema ”Tendències de futur i nous horitzons, nous entorns i reptes professionals”, amb un notable èxit d’assistència.

L’objectiu de la Jornada és crear un punt de trobada pels professionals de la salut, i més concretament dels professionals de la documentació i gestió del coneixement en ciències de la salut per promoure la transferència de coneixement, compartir experiències d’innovació i plantejar nous escenaris d’actuació en un futur immediat.

A la taula de “Treballs d’Innovació”, el GICS va presentar la ponència:

Per consultar-la  podeu accedir aquí

Scentia, repositori digital del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, també permetrà l’accés.

jornada gics

Tagged with:
May 30
Investigació en infermeria: teoria i pràctica,  coordinat per professores del Departament d’Infermeria de la URV i membres del grup de recerca Infermeria, el podeu descarregar gratuïtament des del servei de publicacions de la URV en format pdf:

http://www.publicacionsurv.cat/cataleg/eina/item/515-investigaci%C3%B3-en-infermeria-teoria-i-pr%C3%A0ctica

Amb la participació de Carme Montcusí, membre del GICS al capítol 10. Visibilització de la producció científica en infermeria.
May 29

Durant el IX Congrés de l’Associació de Medicina de la Indústria Farmacèutica (AMIFE) celebrat a Madrid el passat novembre, es va presentar davant de més de 150 persones el nou Fòrum Informació Mèdica de la Indústria Farmacèutica (Foro Información Médica de la Industria Farmacéutica). Integrat per professionals amb molts anys d’experiència en la informació científica i de les ciències de la salut, aquest grup de treball neix amb la vocació de crear un espai de debat sobre el professional de la informació mèdica, les seves funcions i les seves competències.

El grup compta ja amb la participació de més de 20 indústries farmacèutiques nacionals i internacionals amb seu a Espanya i de diverses empreses de serveis medicocientífics. Durant les reunions bimensuals a la seu d’AMIFE, els seus membres aspiren a establir aliances i desenvolupar accions que permetin un major reconeixement de la seva tasca com a proveïdors d’informació científica fiable a pacients i professionals sanitaris, la qual cosa contribueix també a assegurar un ús racional dels medicaments.

Entre els seus principals objectius es troben: conèixer la situació actual del sector a Espanya, detectar i cobrir les necessitats de formació dels seus professionals i alinear les seves actuacions amb les activitats d’altres grups de treball, com ara el Grup d’Informació Científica de Farmaindustria.

Com a primera iniciativa, s’ha realitzat una enquesta dirigida als departaments d’informació mèdica de les indústries farmacèutiques amb seu a Espanya. Amb aquest estudi es pretén obtenir una visió detallada de la situació actual d’aquests departaments, la seva organització dins de l’empresa, les seves funcions, la formació dels seus integrants i els serveis que ofereixen. El qüestionari es va enviar a més de 100 empreses i, un cop estudiats els resultats, servirà per analitzar l’evolució del sector des de 2004, any en què es va realitzar un estudi similar sota el paraigua de l’Associació Espanyola de Farmacèutics de la Indústria (AEFI). Els resultats es publicaran en els propers mesos.

Una altra de les activitats destacades del grup, en la que ja s’està treballant, és l’elaboració d’una Guia de Bones Pràctiques d’Informació Mèdica en la Indústria Farmacèutica, ja que s’ha detectat una important llacuna en les directrius nacionals i internacionals. Aquest document, la redacció del qual ja s’ha iniciat, es publicarà amb el patrocini d’AMIFE.

Totes aquestes iniciatives, i les que de ben segur aniran sorgint, es compartiran en un proper esdeveniment professional dedicat a la informació mèdica, que els membres del Fòrum esperen amb il·lusió poder celebrar de forma independent o en el marc d’algun altre esdeveniment més gran.

Des de la tribuna que ens ofereix el Document del COBDC, totes les persones que formem aquest grup volem compartir amb vosaltres la nostra il·lusió per establir una xarxa de professionals de la informació mèdica a Espanya i aprofitem l’ocasió per convidar, als professionals que treballen a la indústria farmacèutica, a formar-ne part i, a tots, a conèixer el que anem fent. Al web d’AMIFE (www.amife.com) podeu trobar més informació sobre el Fòrum d’Informació Mèdica de la Indústria Farmacèutica (http://www.amife.com/gruposdetrabajo/grupo/id/10/informacion-medica-im.html)

amife

preload preload preload