Canvis estratègics de la Junta

Cada una de les Juntes de Govern del Col·legi té una visió sobre com ha de ser el Col·legi i de quines han de ser les prioritats per als seus quatre anys de govern, que marquen la planificació estratègica i el full de ruta amb objectius i activitats anuals.

Quan l’actual Junta va començar, ara fa un any, va fixar una planificació que cobria vuit àrees temàtiques que es volien desenvolupar. Arrel de tots els canvis socio-econòmics que s’estan patint, i als quals el Col·legi no és indiferent, s’han analitzat els objectius aconseguits, els mitjans amb els que es compta i el que és possible desenvolupar durant el que queda d’any. Aquest anàlisi ha motivat un reajustament dels objectius marcats a priori per adaptar-nos a aquesta nova i complicada conjuntura.

D’aquesta manera, dels objectius continuistes, i ambiciosos inicials es fa necessari concentrar els esforços en 4 àrees de treball prioritàries: Comunicació, Ocupació, Representació i Finançament.

  • El Col·legi ha de poder comunicar més efectivament, a la societat, i també als seus col·legiats, la feina que s’està realitzant, i posar en valor la tasca portada a termini pels professionals.
  • L’ocupació laboral és una preocupació important entre els professionals, els nous i també els que tenen anys d’experiència. Per això es volen impulsar noves accions que ajudin a afavorir l’ocupació, tan a nivell de serveis interns que prestarem als col·legiats (Servei d’Orientació Laboral, etc.) com potenciant a nivell extern la feina dels bibliotecaris-documentalistes i buscant ocupar  nous nínxols de treball.
  • El Col·legi té valor en quant és el representant dels professionals i ha de potenciar aquesta activitat de cara a la societat, formant part d’institucions i comitès de treball, tant a nivell local o nacional, com a nivell internacional.
  • Sense un finançament sòlid el Col·legi no podrà existir. Cal potenciar el finançament del Col·legi, fidelitzant els membres del Col·legi però treballant també noves alternatives i noves vies de finançament.

 

Comentaris (2)

 

  1. Miguel Navas escrigué:

    Em sembla que heu fet molt bé en definir aquestes 4 àrees… Per cert, sou a Twitter però no a Facebook…

  2. admin escrigué:

    És que no acabem de veure clara l’estratègia de comunicació de Facebook…. En breu ampliarem les vies de comunicació i difusió amb el Col·legi (ara tenim presència a Linkedin i Twitter) i encetarem també un servei de comunicació per xat però no veiem clar quina funció pot jugar Facebook. Però seguim pensant :-)

    Bego Aguilera