De tot el que va explicar la Imma Pujol, de la Biblioteca Pública de Tarragona, ens sembla especialment interessant:
- Dinamitzar sessions del club amb jocs
- El Club d’Art, els cicles de llegendes i rondalles. Penso que és una forma divertida d’apropar-ho als petits i als joves.
- La importància i la necessitat de les aliances amb agents externs.
- Iniciar les sessions amb una lectura per part del conductor. És una manera de dir: sóc un més, jo també llegeixo. I els recursos!
- M’ha “impactat” la seva energia, la seva empenta, amb els recursos que disposa, fa pensar que tot és possible: equivocar-se, reinventar-se, deixar empremta…
- El pot dels reptes de l’estiu i la catifa d’itineraris lectors: una manera d’anar més enllà del llibre en concret de cada sessió.
- Hem de ser flexibles, deixar espai per canviar la trajectòria i també que malgrat els pocs recursos, podem fer alguna cosa.
- El llibròfon, les llegendes urbanes. Els recursos en general que té per tirar endavant tants clubs amb la situació institucional força en contra.
- L’acompanyament que es fa als lectors des dels primers anys fins que són gairebé adults amb un club de lectura adreçat a cada franja d’edat i tenint en compte les seves característiques lectores i “socials”.