L’Ajuntament de Girona posa a disposició de la ciutadania, des d’ara, prop de 700.000 pàgines digitalitzades del diari Avui.

Extret de Bibcat

 

L’Ajuntament de Girona posa a disposició de la ciutadania, des d’ara, prop de 700.000 pàgines digitalitzades del diari Avui.
El Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions (SGDAP)<http://www.girona.cat/sgdap/cat/premsa.php> ha acabat el procés de digitalització de la publicació, que va començar a mitjans del 2011 arran de l’acord entre l’Ajuntament de Girona i l’empresa titular dels drets d’explotació del diari, la Corporació Catalana de Comunicació. L’objectiu d’aquest acord era posar a disposició pública els exemplars digitalitzats del diari per tal de facilitar-ne la consulta i l’ús amb finalitats informatives, culturals, docents i de recerca. Des de llavors s’ha dut a terme una intensa tasca de digitalització, d’indexació i d’integració dels nous exemplars digitals. En concret s’han afegit 160.262 pàgines corresponents al període 1976-1989, que, sumades a les que ja hi havia al web des de desembre de l’any passat, donen com a resultat un total de 684.612 pàgines.
El diari Avui va ser el primer diari publicat en llengua catalana des de la fi de la dictadura franquista. El primer exemplar va sortir el 23 d’abril de 1976 i l’Arxiu Municipal de Girona hi ha estat subscrit des de l’inici. El 31 de juliol de 2011 el diari Avui es va fusionar amb una altra capçalera, El Punt, donant lloc a l’actual diari El Punt Avui.

 

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *