Commemoració del centenari de la revista Ibérica

Roquetes, dijous, 04 de abril de 2013. L’Observatori de l’Ebre (Univ. Ramon Llull – Consejo Superior de Investigaciones Científicas) juntament amb l’Ajuntament de Roquetes i l’Institut d’Estudis Catalans organitzen diversos actes per commemorar el centenari del naixement de la revista Ibérica (1913 – 2004) i posar en relleu el patrimoni llegat per la revista durant els seus noranta-un anys d’existència. La primera activitat serà una conferència –“La revista Ibérica: acostar la ciència i la tecnologia a la Societat”– a càrrec del Dr Antonio Roca-Rosell, catedràtic d’Història de la Ciència i de la Tècnica de la Universitat Politècnica de Catalunya, que tindrà lloc a la sala d’actes de l’Ajuntament de Roquetes el tretze d’abril a les 12:00. Seguidament, a les 18:30 del mateix dia tretze d’abril i en la Biblioteca de l’Observatori de l’Ebre, s’inaugurarà l’exposició “Ibérica: divulgació, ciència i enginys”; acte que presentaran el director de l’Observatori, Dr. Juan José Curto, l’alcalde de Roquetes, Il·lm. Sr. Francesc Gas, i el secretari científic de l’Institut d’Estudis Catalans, Dr. Ricard Guerrero. Seguidament, la Sra. Maria Genescà, responsable de la biblioteca de l’Observatori i comissària de l’exposició presentarà la biblioteca digital de la revista Ibérica. L’exposició podrà visitar-se el catorze i quinze d’abril de 10:00 a 15:00 i tots els dies laborables de setze d’abril a deu de maig entre 15:30 i 18:30.

La Revista Ibérica va néixer el 1913 i va ser creada pel Pare Cirera, també fundador de l’Observatori de l’Ebre, amb l’objectiu de difondre setmanalment el coneixement científic i tecnològic de l’època. El projecte va ser pioner a Espanya i va aconseguir mantenir-se noranta-un anys durant els quals es va documentar la revolució tecnològica del segle XX. L’exposició “Ibérica: divulgació, ciència i enginys” recull la història de la revista des dels seus inicis a l’Observatori (1913 – 1925) fins la seva etapa final a Barcelona (1925 – 2004) i en ella es destaquen el treball d’edició, els principals col·laboradors i el paper que ocupà la revista com eina de divulgació científica.

Poden obtindre més informació trucant al telèfon 977500511 o escrivint a la següent adreça de correu electrònic: secretaria@obsebre.es

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *