145 diaris brasilers retiren els seus continguts de Google News

ANJEls diaris planten cara a Google. Reclamen al cercador més utilitzat del món que pagui per fer servir els seus continguts. Alguns mitjans han traslladat aquesta reivindicació als seus governs respectius, però és Brasil qui ha seguit una estratègia més radical: 145 diaris, que són el 90% de la circulació, han decidit retirar-se de Google News.

Els 145 diaris reclamen que el cercador pagui als editors per fer servir les seves capçaleres. El president de l’Associação Nacional de Jornais de Brasil (ANJ) Carlos Fernando Lindenberg, va manifestar a la 68a Assamblea General de la Societat Interamericana de Prensa (SIP) a São Paulo (Brasil).

Google News es beneficia comercialment d’aquest contingut de qualitat i es nega a discutir un model de remuneració per la producció d’aquests materials.

Per altra banda Google argumenta que no té la responsabilitat de pagar per continguts ja que el seu servei beneficia als diaris dirigint grans quantitats de trànsit al seu lloc web pel simple fet d’estar al portal de notícies.

Notícia extreta de: El País, 19 d’octubre de 2012

Nota de premsa de l’ANJ

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *