50 anys amb Cavall Fort

Cavall Fort, revista quinzenal infantil en llengua catalana destinada a infants i joves, celebra el seu 50è aniversari.

Cavall Fort va néixer el 1961 amb l’objectiu d’ajudar els lectors més petits, però també als adolescents, a adquirir el gust per la lectura, a despertar la curiositat pel món que els envolta i estimular la creativitat.

La revista ha estat i és un referent al nostre país, tal hi com ho són també tots els professionals que hi han deixat la seva petjada: Joaquim Carbó o Pep Albanella en la secció de literatura infantil i juvenil; Salvador Espriu, Pere Calders, Maria Aurèlia Capmany, Montserrat Roig, Tísner… a la secció d’adults i també il·lustradors reconeguts com Picanyol, Fina Rifà, Montse Ginesta i Pilarín Bayés entre molts altres.

Aquest divendres 2 de desembre, és farà un acte institucional com a celebració al CaixaForum encapçalat pel president Artur Mas. Durant l’acte es lliurarà el Premi Cavall Fort 2011 a Albert Garriga i Pujol pel seu recull de tres contes: Polsim, Farina i Balma i és presentarà un número especial de cent pàgines de la revista, a través de la qual és vol fer un repàs per la història de Cavall Fort.

La celebració no s’acabarà aquí, i és que ben aviat s’estrenarà un documental coproduït per TV3 Món Cavall Fort i a l’abril es farà una festa a l’aire lliure oberta a tot el públic.

Share

Una resposta a «50 anys amb Cavall Fort»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *