50 anys del Maig del 68

Fa tot just 50 anys, els estudiants aixecaven barricades amb les llambordes dels carrers de París i a la Universitat de la Sorbona ressonaven consignes revolucionàries mai sentides.

Tot feia pensar que el capitalisme salvatge, el terror imposat per la guerra freda, els abusos del patriarcat i el despotisme dels partits tradicionals trontollaven de forma greu i potser definitiva.

Per a molts analistes l’establishment va engolir sense problemes tots i cadascuns dels desafiaments rebels. Per a molts altres el món mai va tornar a ser el mateix, i els ideals revolucionaris del Maig francès van ser la llavor de posteriors moviments eco-pacifistes, llibertaris, de renovació pedagògica i d’alliberament feminista i sexual. D’ençà, sociòlegs, historiadors, politòlegs i periodistes de tots els signes han omplert pàgines teoritzant sobre aquella revolta.

 

Hem el·laborat una petita selecció d’articles i monogràfics amb diferents punts de vista d’algunes publicacions periòdiques per si fos del vostre interès:

Article de Josep Ramoneda “L’any de totes les revoltes (Del 1968 a la crisi del 2008)” Diari Ara, 22/04/2018

 

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *