Entrades
Comentaris

El món d’ahir és el títol de les memòries d’Stefan Zweig (1881-1942) i és també la primera revista publicada per la productora audiovisual Minoria Absoluta. Es tracta d’una revista d’història, però amb un enfocament que s’aparta de les revistes d’història habituals: recull textos sobre esdeveniments i personatges històrics escrits per narradors que no necessàriament són historiadors: es dóna cabuda a periodistes i autors literaris, amb el denominador comú de ser bons narradors i de parlar des de la seva subjectivitat, d’aquí el subtítol “història d’autor”. L’objectiu és gaudir de la història a través de relats amens i de qualitat. A més d’aportacions inèdites d’escriptors actuals, també es recuperen textos d’autors de diverses èpoques (al primer número, per exemple, apareixen Josep Pla, Eugeni Xammar, Plini el Jove i Chateaubriand). És interessant la combinació de noms consagrats amb noves veus de la literatura i el periodisme, moltes d’elles catalanes. A part dels textos, cal destacar l’exquisit disseny de la revista, que contribueix a augmentar el plaer de la lectura.

El món d’ahir: història d’autor. – Minoria Absoluta, 2016- . – Trimestral. – ISSN 2462-7062. – 60 €.  Més informació a: http://www.elmondahir.cat/

Escriu un comentari