Sobre el GT

El Grup de Treball de Programari Lliure pels Professionals de la Informació es va formar a finals del mes de Juliol de 2004, com a resposta a l’interès dels membres de la comunitat bibliotecària vers el programari lliure i els beneficis que la seva aplicació suposa en el nostre àmbit, tant en la seva vessant filosòfica com pràctica.

Es tracta d’un grup de recerca i difusió d’iniciatives relacionades amb el programari lliure aplicades a la Biblioteconomia i la Documentació, i obrir vies de cooperació amb altres grups professionals interessats en aquest model. Les línies de treball en què el grup desenvolupa les seves tasques són:

  • Línia de difusió: tasques relacionades amb la difusió de notícies i iniciatives relacionades amb el programari lliure – i difusió del propi grup -, organització i assistència a cursos.
  • Línia de projectes: col·laboracions i recolzament a projectes de programari lliure.
  • Línia de sinèrgia interprofessional: tasques orientades a facilitar la convergència de grups  professionals interessats en el programari lliure.

Si t’interessa col·laborar en el Grup o ens vols fer arribar alguna consulta o necessites assessorament no dubtis en contactar amb nosaltres al correu: programari@cobdc.org.

Els membres del Grup de Treball

Patricia RussoPatricia Russo

Coordinadora del GT des dels seus orígens, fa ja 6 anys. Treballa en el COBDC com a coordinadora de formació.

Ver el perfil de Rubén Alcaraz en LinkedInConsulta el meu perfil a Linkedin

Rubén AlcarazRubén Alcaraz

Responsable de l’Arxiu i de gestió documental a EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. És professor associat al Departament de Biblioteconomia, Documentació i Comunicació Audiovisual de la Universitat de Barcelona on imparteix docència al Grau en Informació i Documentació i al Màster de Gestió de Continguts Digitals i és membre del Grup de Recerca Adaptabit de la Universitat de Barcelona. També és professor col·laborador en el Máster en Búscadores, el Máster en Documentación Digital i el Máster en UX de la Universitat Pompeu Fabra.

Ver el perfil de Rubén Alcaraz en LinkedInConsulta el meu perfil a Linkedin

Sergi MontesSergi Montes

Responsable de sistemes d’informació i tecnologia de l’Ateneu Barcelonès. Ha impartit diversos cursos en el COBDC i ha estat membre del consell editorial de la revista Ítem.

Ver el perfil de Sergi Montes en LinkedInConsulta el meu perfil a Linkedin


Lluís VicenteLluís Vicente

Director de la Biblioteca, Arxiu històric i Àrea de Tecnologies de l’Ateneu Barcelonès. Ha impartit diversos cursos al COBDC, a la Universitat de Barcelona i es miembro del consell editorial de la revista Ítem

Ver el perfil de Lluís Vicente en LinkedInConsulta el meu perfil aLinkedin