RSS

Resum de la visita a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona

Data de publicació: 28 novembre 2017 per COBDC | Etiquetes Escrit a: Notícies


La visita professional del mes de novembre ha estat a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona (AFB), ubicat a l’antic Convent de Sant Agustí. L’Arxiu, creat el 1931, conserva més de dos milions de fotografies de des de 1839 fins als nostres dies. Fotògrafs professionals i amateurs, editorials, personalitats de la societat barcelonina, institucions, famílies, ciutadans i el mateix Ajuntament de Barcelona han nodrit aquest arxiu.

Durant la visita del dijous 23, setze col·legiats van poder visitar la sala de consulta, les sales de treball, el laboratori i els dipòsits dissenyats per a la custòdia de fotografies. Vam poder comprovar la riquesa i singularitat del seu fons i les diverses tipologies que s’hi conserven, que van de daguerreotips, ambrotips o ferrotips a positius sobre pel·lícula de plàstic, passant per autocroms o papers a l’albúmina.

En finalitzar la visita vam poder gaudir de l’exposició, inaugurada el dia 22 de novembre, «Darius Koehli. Inside Poblenou».

Volem agrair al cap de l’Arxiu, Jordi Serchs, la seva acollida i disponibilitat a acompanyar-nos en la visita i l’amabilitat per respondre les consultes que li vam fer.


 

Comentaris (1)

 

  1. Mireia escrigué:

    Moltes gràcies per la visita i per totes les que esteu fent. És una gran iniciativa!! 🙂

Digues la teva

He llegit i accepto les Normes de participació al Document. Els comentaris són revisats,
  per aquest motiu els que siguin validats no es mostren automàticament.