RSS

Addenda a la notícia «El projecte de la Biblioteca Provincial de Barcelona, aparcat»

Data de publicació: 4 maig 2017 per COBDC | Etiquetes Escrit a: Notícies > Portada


Si en el mes de febrer del 2016 us informàvem de les reunions entre el Ministerio de Educación, Cultura y Deporte i l’Ajuntament de Barcelona sobre l’estat del projecte de creació de la Biblioteca Provincial de Barcelona, aquest cap de setmana el diari El País anunciava que l’Ajuntament de Barcelona prioritzava la recuperació dels fons de capitalitat per invertir en altres projectes. Segons aquest diari, «l’Ajuntament no creu, en aquest moment, que la biblioteca provincial sigui una necessitat urgent». Al mateix temps, «el Ministerio de Cultura considera que el projecte inicial no és compatible amb la situació pressupostària actual, i caldria redefinir-lo cap a un pressupost més adequat», segons informa la periodista Blanca Cia.

Les reaccions a aquesta notícia, compartida a Twitter vàries desenes de vegades, han tingut una incidència més viva entre els nostres professionals. Alguns es lamenten del temps que aquest projecte porta paralitzat i d’altres demanen una solució adaptada a les noves necessitats i dificultats pressupostàries. A sota podeu veure un recull d’algunes de les piulades.

Així mateix, el conseller del Departament de Cultura, Santi Vila, va expressar, a través de la mateixa xarxa social, la seva opinió al respecte: «Les biblioteques provincials són equipaments supramunicipals de l’Estat, gestionats per la @gencat. Cal unitat d’acció, sense cap renúncia!».

En aquest sentit, aquesta setmana la Junta del COBDC ha demanat una reunió amb el Govern de l’Ajuntament de Barcelona per parlar de la situació i les possibles solucions per tirar endavant aquest equipament.

ADDENDA: El dia 25 d’abril va tenir lloc a la Llibreria Calders de Barcelona la presentació pública de la Mesura de Govern del Sector del Llibre de l’Ajuntament de la ciutat amb el regidor Jaume Collboni. En el torn de preguntes, la presidenta del COBDC, Marga Losantos, va preguntar per la notícia apareguda en els mitjans de comunicació sobre el futur de la Biblioteca Pública de l’Estat de Barcelona. Jaume Collboni va desmentir que l’Ajuntament hagués abandonat aquest projecte.

Podeu trobar un bon resum d’aquesta presentació i les qüestions que es van debatre en l’article publicat per Lluís Agustí al Blog de l’Escola de Llibreria.

 

Foto portada: Albert García


 

Els comentaris s'han tancat per aquesta entrada.