RSS

El projecte de la Biblioteca Provincial de Barcelona, aparcat

Data de publicació: 20 abril 2017 per | Etiquetes Escrit a: Notícies


Si durant el mes de febrer us informàvem de les reunions entre el Ministerio de Educación, Cultura y Deporte i l’Ajuntament de Barcelona sobre l’estat del projecte de creació de la Biblioteca Provincial de Barcelona, aquest cap de setmana el diari El País anunciava que l’Ajuntament de Barcelona prioritzava la recuperació dels fons de capitalitat per invertir en altres projectes. Segons aquest diari, «l’Ajuntament no creu, en aquest moment, que la biblioteca provincial sigui una necessitat urgent». Al mateix temps, «el Ministerio de Cultura considera que el projecte inicial no és compatible amb la situació pressupostària actual, i caldria redefinir-lo cap a un pressupost més adequat», segons informa la periodista Blanca Cia.

Les reaccions a aquesta notícia, compartida a Twitter vàries desenes de vegades, han tingut una incidència més viva entre els nostres professionals. Alguns es lamenten del temps que aquest projecte porta paralitzat i d’altres demanen una solució adaptada a les noves necessitats i dificultats pressupostàries. A sota podeu veure un recull d’algunes de les piulades.

Així mateix, el conseller del Departament de Cultura, Santi Vila, va expressar, a través de la mateixa xarxa social, la seva opinió al respecte: «Les biblioteques provincials són equipaments supramunicipals de l’Estat, gestionats per la @gencat. Cal unitat d’acció, sense cap renúncia!».

En aquest sentit, aquesta setmana la Junta del COBDC ha demanat una reunió amb el Govern de l’Ajuntament de Barcelona per parlar de la situació i les possibles solucions per tirar endavant aquest equipament.

Foto portada: Albert García


 

Digues la teva

He llegit i accepto les Normes de participació al Document. Els comentaris són revisats,
  per aquest motiu els que siguin validats no es mostren automàticament.