RSS

Presència catalana al XVI Seminari de Centres de Documentació Ambiental i d’Espais Naturals Protegits

Data de publicació: 6 febrer 2018 per COBDC | Etiquetes Escrit a: Notícies


Els dies 27 i 29 de setembre va tenir lloc a les instal·lacions del CEIDA a Oleiros, A Coruña, la XVI edició del Seminari de Centres de Documentació Ambiental i Espais Naturals Protegits. En aquesta ocasió, s’hi van reunir 43 professionals de gestió d’informació ambiental de 15 comunitats autònomes de l’Estat espanyol. L’organització ha estat del CENEAM, el CEIDA i el Centre de Documentació del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, de la Generalitat de Catalunya.

Enguany hi ha hagut un apartat per parlar dels repositoris institucional, i els centres hi han presentat els seus projectes sobre digitalització i accessibilitat, compliment dels objectius de desenvolupament sostenible de l’ONU en les biblioteques especialitzades, RICA, la Xarxa d’Intercanvi de Coneixements Agroalimentaris, la celebració del dia europeu dels parcs, literatura infantil i medi ambient, accés obert i polítiques editorials, i com elaborar un tesaurus amb una eina de programari lliure.

A més, s’han conegut els fons i serveis del Museu de Ciències de Barcelona, i s’hi han realitzat dos tallers: un de reutilització i anàlisi de dades obertes, mineria de text i cartografia de la informació textual, i un altre sobre el Programa de Societat i Àrees Protegides 2020.

Més informació: XVI Seminari de Centres de Documentació Ambiental


 

Digues la teva

He llegit i accepto les Normes de participació al Document. Els comentaris són revisats,
  per aquest motiu els que siguin validats no es mostren automàticament.