RSS

L’estiu 2017 a les unitats d’informació catalanes

Data de publicació: 10 juliol 2017 per COBDC | Escrit a: Notícies


L’arribada de l’estiu, amb el temps d’oci i desconnexió, és l’oportunitat perquè les unitats d’informació esdevinguin un espai lúdic i de coneixement per als usuaris habituals, per als visitants i per captar-ne de nous. A més d’adequar alguns serveis a les necessitats, adapten l’agenda d’activitats a aquestes característiques.

Alguns dels exemples en el nostre territori són:

  • Biblioteca Just M. Casero (Girona). De l’1 de juliol al 14 d’octubre. Exposició vivencial: «Shhh!… Contes de nit», complementada amb tallers sobre els contes de nit a les biblioteques Antònia Adroher, Ernest Lluch, Just M. Casero i Salvador Allende, de  la província de Girona.
  • Biblioteques de Girona. De l’1 de juny al 15 de setembre. IV Concurs d’Instagram «Els camins del teu viatge», on els usuaris han de publicar una fotografia de les carreteres, els camins o els carrers per on viatgin aquest estiu. La fotografia guanyadora serà la imatge del cartell del cicle «A la carretera» de l’any següent.
  • Central de Biblioteques de Tarragona. De l’1 de juny al 15 de setembre. Aquest projecte d’estiu actiu a la biblioteca, anomenat «Pirates més enllà de la llegenda», proposa fins a 28 activitats programades per a tot tipus de públic.
  • Biblioteca Pere Anguera (Reus). Del 7 d’agost al 4 de setembre. Biblioteca chillout amb músics. Una sessió musical amb quatre músics locals que han publicat disc en el darrer any, i on comentaran quins han estat els referents musicals i literaris per realitzar-los.
  • Central de Biblioteques de Lleida. De l’1 de juliol al 30 de setembre. Bibliocurses o curses lectores, que s’adrecen als infants i joves, en què han de superar diferents proves a través de la lectura de llibres adients a la seva edat. Ho organitzen les biblioteques d’Alcarràs, Alpicat, Balaguer, Cervià de Les Garrigues, Les Borges Blanques i Tremp.
  • Biblioteques de Barcelona. Fins al 13 de juliol. El Grec i les Biblioteques. El director del Grec, però també alguns artistes que formen part de la programació del festival, s’envolten de llibres per parlar sobre els espectacles que presenten o sobre temes que hi tenen a veure.

 

Els comentaris s'han tancat per aquesta entrada.