RSS

Les biblioteques escolars de Catalunya preparen les seves cinquenes jornades

Data de publicació: 14 gener 2013 per COBDC | Escrit a: Notícies


Sí, ho heu llegit bé! Després de 3 anys ens hem posat a treballar per oferir-vos una nova edició de les Jornades de Biblioteques Escolars. Enguany estan  organitzades pel COBDC i la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la UB.

Se celebraran els dies 5 i 6 de març a la Facultat de Biblioteconomia i Documentació i ben aviat us presentarem el programa, els ponents, els horaris, els espais, el funcionament de les inscripcions, etc.

Les biblioteques escolars han estat sempre en una posició feble dins dels centres educatius però els darrers anys s’han fet passos per consolidar-les com un agent educatiu de primer ordre. El context actual i l’encara feble consciència del potencial que tenen, però, les situen en una posició molt fràgil, que posa en perill la continuïtat dels avenços que s’han aconseguit amb molt d’esforç en els darrers temps

És per això que estem treballant per tal que les jornades siguin un espai :

  • De trobada de tots els professionals que, sovint des de l’oblit i la solitud, treballen per a la biblioteca escolar.
  • De descoberta d’eines i experiències concretes que ens inspirin a l’hora d’encarar reptes com el de l’avaluació, la planificació, la coordinació i el suport territorial a les biblioteques dels centres catalans, el treball de la competència informacional o el nou model de servei que la biblioteca escolar ha d’oferir en la societat 2.0.
  • Per visualitzar el model de biblioteca escolar cap al que hem de caminar si volem respondre a les necessitats emergents de les escoles i instituts.
  • Per combatre el desànim i recuperar la confiança a través de propostes pràctiques i que d’altres ja estan aplicant i que poden contribuir a transformar la dimensió de l’acció de les biblioteques escolars.
  • Per defensar un cop més el potencial de la biblioteca escolar i reivindicar estratègies i polítiques que apostin per ella, que la reconeguin, que donin valor social a la seva tasca i un suport continuat, estable i ferm.

Per a més informació podeu escriure a jornades.escolars@cobdc.org


 

Els comentaris s'han tancat per aquesta entrada.