RSS

L’Ajuntament de Tarragona presenta el Pla de Biblioteques de Tarragona 2018-2022

Data de publicació: 6 juliol 2017 per COBDC | Etiquetes Escrit a: Notícies


A finals de juny, la Comissió Informativa de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona va aprovar el Pla de Biblioteques de Tarragona. Aquest pla és un projecte que té l’objectiu de complir les previsions del mapa bibliotecari de la Generalitat de Catalunya per a la ciutat de Tarragona. La primera acció d’aquest pla és crear el Servei Municipal de Biblioteques de l’Ajuntament per gestionar i coordinar els futurs equipaments previstos.

El conseller de Cultura de l’Ajuntament,  Josep Maria Prats, va confirmar en roda de premsa els canvis i creació de nous equipaments bibliotecaris a la ciutat. La Biblioteca a Torreforta, avui ubicada en el Centre Cívic, es traslladarà al Mercat de Torreforta, un cop reformat. El Punt de lectura de Sant Pere i Sant Pau es convertirà en biblioteca.  A més, es crearà una biblioteca a Sant Salvador i dues més a la Part Baixa i la Part Alta de la ciutat. La creació dels nous equipaments respon a la necessitat de dotar de punts d’accés a la cultura per als ciutadans i fomentar l’accés a la lectura com un dret fonamental.

Tots aquest nous equipaments han de seguir les directrius del mapa de biblioteques de la Generalitat de Catalunya, pel que fa a espai, incloent-hi mobiliari i material informàtic, el personal i el fons bibliogràfic, juntament amb una programació de dinamització lectora. Entre totes aquests accions, el pla té un pressupost de 9,7 milions d’euros.


 

Els comentaris s'han tancat per aquesta entrada.