RSS

La biblioteca de l’Institut Català de les Dones s’ha integrat al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC)

Data de publicació: 1 desembre 2017 per COBDC | Etiquetes Escrit a: Notícies


Durant aquest passat novembre, la biblioteca de l’Institut Català de les Dones s’ha integrat al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC).

El Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca de l’Institut Català de les Dones promou i afavoreix l’estudi i la investigació sobre les dones mitjançant la informació bibliogràfica i documental que recull, organitza i difon.

Està obert a estudiants, investigadors, professionals, entitats, associacions i a qualsevol persona interessada en el tema, a les quals ofereix informació i documentació referent a les dones en diverses àrees temàtiques, com ara ciència, filosofia, sociologia, política, cultura, dret, història, educació, família, teoria feminista, treball, economia, art, antropologia, literatura, legislació, psicologia, salut, etc. És membre de la Xarxa de Biblioteques Especialitzades de la Generalitat i de la Xarxa de Centres de Documentació i Biblioteques de Dones.

El seu fons està format per 25.000 monografies, biografies, obres de referència i literatura grisa; 2.000 documents audiovisuals; 3.800 fullets i opuscles informatius; 1.500 cartells; 700 recursos i llibres electrònics; i 100 enregistraments sonors. L’hemeroteca inclou més de 300 títols de publicacions periòdiques especialitzades, nacionals i estrangeres, i els butlletins informatius de les activitats de les associacions de dones de Catalunya, i compta amb una col·lecció infantil de més de 200 contes no sexistes, per a infants d’entre 4 i 12 anys.

Dels 23.439 registres bibliogràfics carregats al CCUC, 10.952 han resultat registres nous i 12.487, registres duplicats ja existents al Catàleg. Trobareu aquests registres a través de la cerca avançada, seleccionant «Institut Català de les Dones» al camp de localització.


 

Digues la teva

He llegit i accepto les Normes de participació al Document. Els comentaris són revisats,
  per aquest motiu els que siguin validats no es mostren automàticament.