RSS

Aldara Cousillas Rúa, guanyadora del V Premi Recerca en Informació i Documentació al millor treball de recerca de Batxillerat

Data de publicació: 20 juliol 2017 per COBDC | Etiquetes Escrit a: Notícies


El Premi de Recerca en l’àmbit de la Informació i la Documentació al millor treball de recerca de Batxillerat el convoquen conjuntament el COBDC i la Facultat de Biblioteconomia i Documentació, amb l’objectiu de donar a conèixer el nostre entorn professional entre els estudiants.

La guanyadora d’aquesta cinquena edició ha estat Aldara Cousillas Rúa, de l’Institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell, pel treball «Les webs semàntiques i l’arxivística documental».

L’actualitat del tema que tracta l’autora ha estat un dels punts destacats pel jurat. El treball posa en relleu l’originalitat del plantejament en aplicar la web semàntica a l’arxivística, tot mostrant que les ontologies són una alternativa a l’ús de tesaurus i de bases de dades en els arxius, per mitjà d’una modelització que compara diversos sistemes. A més, destaca la col·laboració de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell, que ha guiat la recerca.

El premi, amb una dotació de 700€, s’atorga a treballs que tinguin relació amb l’àmbit de la Informació i la Documentació. Per aquest motiu, les temàtiques poden ser molt variades: el món del llibre, de les biblioteques i dels arxius, els sistemes d’informació i documentació, els arxius d’imatges i sonors, els hàbits i les pràctiques lectores, els nous formats de la informació, el llibre digital, la cerca i l’ús de la informació a Internet, la informació i els dispositius mòbils, les xarxes socials, les biblioteques i els arxius digitals, les llibreries, la gestió de la documentació a les empreses, o l’estructuració dels continguts a les webs, entre d’altres.


 

Els comentaris s'han tancat per aquesta entrada.