RSS

Adela Alòs, entrevistada a «Terrícoles» de betevé

Data de publicació: 21 juliol 2017 per COBDC | Etiquetes Escrit a: Notícies


Fa una setmana, Adela Alòs, presidenta de la Fundació Biblioteca Social, va ser entrevistada al programa Terrícoles de betevé, amb motiu del tercer aniversari de l’organització i de la seva tasca contribuint a pal·liar els desequilibris socials. Durant l’entrevista, Alòs va poder parlar sobre diferents temes:

  • El rol de la biblioteca pública, que és social en la seva essència. És també cultura, però és molt més: informació, creació de ciutadans crítics, cohesió i inclusió social.
  • El Mapa de projectes de biblioteques públiques per a la inclusió social de la Fundació, que té com un dels seus objectius donar visibilitat als projectes socials que realitzen les biblioteques públiques, i que amb aquesta visibilitat les administracions públiques puguin comprovar els beneficis d’invertir en les biblioteques i el seu rol social.
  • El Premi anual «Biblioteca Pública i Compromís Social», com un reconeixement a les iniciatives que duen a terme les biblioteques públiques en l’àmbit social, donar-los visibilitat i potenciar-ne la realització. Es va poder comprovar durant la Jornada «Biblioteca pública i compromís social, que es va organitzar conjuntament amb el COBDC.
  • La vessant precursora de la fundació, com a iniciativa pionera. Els països mediterranis no tenen una imatge de la biblioteca més enllà de l’eina cultural, en canvi, els països nòrdics i anglosaxons perceben que la vessant social de les biblioteques és dins del seu ADN.
  • La visibilitat i el paper de les biblioteques públiques del país, tenint en compte que el 50% de la població de Catalunya té carnet de biblioteca, es realitzen més de 15 milions de préstecs, amb un cost de menys de 15€ per habitant i any. Es reflexiona sobre el perquè els mitjans de comunicació no en parlen més i com les administracions públiques han de reforçar la imatge que les biblioteques són molt més que cultura.
  • La visibilitat i missió dels professionals de Biblioteconomia i Documentació en els darrers 10 anys, com una de les professions que més ha evolucionat. Les noves tecnologies han jugat un paper pervers amb la professió, perquè va semblar que substituïen els professionals, quan ara s’està demostrant que són més importants que mai a causa de l’excés d’informació.

Us deixem l’entrevista completa aquí:


 

Els comentaris s'han tancat per aquesta entrada.