Comença la 2a edició del bdpuntedu

Després de l’anàlisi del punt en què es troben les biblioteques escolars dels centres educatius que participen en aquesta segona edició, el projecte bdpuntedu ha engegat la segona fase prèvia a l’actuació.

Des de fa tres setmanes s’han començat les entrevistes i visites que faciliten el consens de les línies d’intervenció que es duran a terme en cada cas. Aquesta fase permet contrastar les dades que les escoles ja havien facilitat amb el qüestionari inicial que van rebre, permet detectar punts forts o punts febles i valorar amb més precisió la integració de la biblioteca escolar en la pràctica curricular. És també el moment de determinar si serà el total de la quantitat que els centres reben del Departament el que es dedicarà al treball i assessorament bibliotecari o si es reserva una part per a l’adquisició de fons, el condicionament de l’espai o altres aspectes d’infraestructura.

El pas immediat després d’aquestes entrevistes és l’aprovació del pressupost final i la gestió de la contractació del personal que desenvoluparà les tasques acordades i pressupostades. El conjunt de professionals que formin part de l’equip del projecte durant els mesos d’intervenció, que aniran de febrer a juny, rebran per part de la coordinació sessions de formació i treball i materials de suport que els facilitaran l’execució de les tasques i que vetllaran per la coherència conceptual de totes les propostes que es facin als centres.

Aquest acompanyament de la coordinació als professionals implicats també tindrà lloc amb els centres, per als quals ja s’ha obert una llista de distribució que faciliti la comunicació amb tots ells, i amb els quals es durà a terme un pla de seguiment que agilitzi la solució de qualsevol problema que pugui sorgir.

També s’ha començat a treballar ja el sistema d’avaluació de la intervenció que, més enllà del qüestionari inicial, comptarà amb l’eina d’autoavaluació Bibliotecas escolares ¿entre interrogantes?, desenvolupada per Mònica Baró, Teresa Mañà i Immaculada Vellosillo. Els professionals destinats a cadascun dels centres, juntament amb el o la mestra responsable de la biblioteca escolar, seran els encarregats de respondre, a l’inici i al final de la intervenció, els mòduls d’aquesta eina corresponents a les àrees en les quals s’intervindrà.

Per a l’avaluació de la satisfacció amb els resultats i el funcionament global del projecte també es comptarà amb un qüestionari per als centres i un altre per als professionals.

Per a més informació podeu consultar la web del projecte: www.bdpuntedu.org.

Us recordem que teniu l’opció de subscriure-us-hi per rebre qualsevol novetat al vostre correu, o de seguir l’actualitat a través dels perfils de Facebook i Twitter!

Marta Roig, coordinadora del projecte bdpuntedu


 

Els comentaris s'han tancat per aquesta entrada.