Coneix Núria Gavarró i Rodríguez

Sóc la Núria Gavarró i Rodríguez, nascuda a la Riba (un poblet de pessebre de la comarca de l’Alt Camp), encara que des de petita visc a Valls, molt a prop del meu poble natal, a mig camí de la muntanya i del mar, una terra de calçots, de castells i de bon viure.

La meva passió per la història, concretament la del nostre país, i amb un interès especial per l’època d’esplendor de la Corona Catalano-Aragonesa (aquella durant la qual senyorejàvem sobre la Mediterrània fins al punt que s’afirmava que «cap peix gosaria alçar-se sobre el mar si no porta les quatre barres gravades»), em va portar a llicenciar-me en Història, especialitat d’Història Medieval, per la Universitat Rovira i Virgili (URV), a realitzar el Curs d’Aptitud Pedagògica (CAP) i a ser membre de la Junta de l’Associació de l’Arxiu Bibliogràfic de Santes Creus.

Durant la llicenciatura vaig poder cursar assignatures d’arxivística, paleografia i documentació, cosa que va suposar el meu primer tast en aquest món i em va fer inclinar, professionalment, per aquestes disciplines. Just acabada de matricular en el màster en Gestió i Difusió de Fonts Arxivístiques i Documentals que impartia la mateixa URV, em va arribar la primera oportunitat laboral: documentalista a l’Hemeroteca de la Fundació Caixa Tarragona, de CatalunyaCaixa, empresa on he desenvolupat tota la meva activitat professional fins al moment.

Em sento afortunada de treballar a l’Hemeroteca de la Fundació Caixa Tarragona perquè posseeix un dels millors fons documentals de Catalunya i de tot l’Estat espanyol.

Les meves tasques giren al voltant de la catalogació (el nostre catàleg està disponible en línia a la web de l’Hemeroteca), de la documentació de caràcter hemerogràfic, bibliogràfic i cartellista que integra el nostre fons. També porto a terme un buidat d’articles de publicacions periòdiques (que es pot consultar a la web), la cerca a Internet d’informació sobre temes específics a través de portals, bases de dades o fonts especialitzades, i realitzo reculls de premsa de temes d’interès. Així mateix, m’encarrego de l’atenció als usuaris, de les consultes, de la creació i manteniment de les bases de dades de l’Hemeroteca i de la gestió administrativa de les subscripcions a les publicacions periòdiques. Arran del conveni signat amb la Universitat de La Rioja, també porto a terme l’entrada de sumaris de revistes a la base de dades Dialnet.

Tot i realitzar una jornada laboral completa, mai he oblidat la meva formació acadèmica, així és que, combinant-ho amb el treball a l’Hemeroteca, vaig cursar el màster de la URV esmentat anteriorment, tinc el Nivell D de català que expedeix la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i els certificats de Nivell Avançat d’anglès i francès que expedeix el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. I el juny d’aquest any em vaig llicenciar en Documentació, una carrera que m’ha estat molt útil per al meu lloc de treball i que he gaudit especialment perquè he pogut aplicar a la meva feina des del primer moment els coneixements que he adquirit.

Sóc la col·legiada 3268 perquè considero que els reptes que se’ns plantegen als professionals de la documentació a Catalunya en la nova era de la informació necessiten d’un treball multidisciplinari, que desenvolupi nous coneixements en la nostra professió i que, a la vegada, potenciï la creació de projectes comuns que contribueixin a l’extensió de la societat de la informació i el coneixement.

Núria Gavarró i Rodríguez

nuria.gavarro@cobdc.org

 


 

Els comentaris s'han tancat per aquesta entrada.