Primera reunió de treball de la Comissió d’Equipaments Socioculturals

El passat 8 de juny d’enguany va tenir lloc la primera reunió de treball de la Comissió d’Equipaments Socioculturals, una nova iniciativa impulsada i liderada pel COBDC, i que, des d’una òptica transversal i independent, busca crear un lloc de debat, opinió i prospectiva sobre la construcció, el disseny i la planificació d’equipaments socioculturals.

En aquesta primera reunió hi van assistir un bon nombre de professionals, provinents no només de l’àmbit de la biblioteconomia i la documentació, que estan implicats des de diferents àmbits en la construcció de nous edificis. Aquests professionals van ser:

  • Daniel Gil (bibliotecari, membre de Junta del COBDC)
  • Jofre Capdevila (bibliotecari)
  • Judit Terma (bibliotecària, Consorci de Biblioteques de Barcelona)
  • Sebastià Jornet (urbanista)
  • Santi Romero (arquitecte, servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona)
  • Josep Maria Miró i Gellida (arquitecte)
  • Mònica Baró (professora de la Universitat de Barcelona, experta en biblioteques escolars)
  • Ciro Llueca (bibliotecari)
  • Assumpta Carbonell (bibliotecària, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya)
  • Jaume Colomer (gestor cultural, director de Bissap)
  • Pep Tugues (gestor cultural, director d’OAMCCSC Teatre-Auditori Sant Cugat)

No obstant, des del Col·legi estem fent contactes amb moltes altres persones que creiem que poden aportar els seus coneixements a la Comissió, i que s’hi aniran incorporant de forma progressiva. Així doncs, es tracte d’una llista oberta i en construcció permanent.

Entre els punts de l’ordre del dia que es van tractar, ja es van incloure les primeres línies d’actuació: la primera consistirà en l’elaboració d’un decàleg; unes línies fonamentals sobre les principals característiques que haurien de tenir en un futur els edificis socioculturals. I en una segona actuació es procedirà a la confecció d’una taxonomia que defineixi amb precisió tots els edificis inclosos dins la categoria de socioculturals, i que ajudi a delimitar el seu abast.

La Comissió es reunirà de forma presencial dos cops l’any i fonamentarà tot el seu treball constant en les eines virtuals, com ara un blog o una llista de correu, que s’implementaran en el si del Col·legi.


Normes de participació al Document

El Document és la publicació mensual del Col·legi, que en format digital vol ser un espai d'informació i d'intercanvi entre els professionals. Cada una de les notícies del Document disposa d'un espai de participació on els professionals poden comentar i donar el seu punt de vista sobre la notícia. Això ens ha d'ajudar a fer créixer el discurs del Col·legi sobre els temes més actuals i rellevants.

L'espai del Document convida a la participació dels professionals, tenint en compte que el COBDC es reserva el dret d'eliminar aquells comentaris que siguin difamatoris, obscens, insultants, continguin amenaces o incitin a cometre qualsevol acte no permès per la legislació vigent. Tampoc seran acceptats aquells comentaris que no respectin la dignitat de les persones i el principi de no discriminació per motius de raça, religió, opinió, nacionalitat, discapacitat o qualsevol altra circumstància personal o social.

Es recomana que les persones participants estiguin identificades amb nom, cognom i adreça de correu electrònic, i no s'acceptaran aquells missatges anònims, ficticis o signats per persones que usurpin la identitat d'altres persones, missatges comercials o spam.

El COBDC no es fa responsable de les opinions emeses pels participants.
 

 

Els comentaris s'han tancat per aquesta entrada.