LIBER 40th Annual General Conference

El Col·legi dóna suport a aquest Congrés que se celebrarà del 29 de juny al 2 de juliol a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

LIBER (Ligue des Bibliothèques Européennes de Recherche) és una organització que, des de l’any 1971, reuneix les biblioteques de centres de recerca, les biblioteques universitàries i les biblioteques nacionals de tota Europa. LIBER centra la seva activitat en àmbits com la cooperació, la digitalització, la preservació del patrimoni cultural i la difusió de la comunicació científica. LIBER representa les biblioteques de recerca en la Comissió Europea, recolza programes de recerca i contribueix també a la difusió d’experiències en l’àmbit europeu. Actualment formen part de LIBER més de 400 biblioteques de 45 països de tot el món.

En el Congrés de Barcelona s’hi han inscrit més de 380 professionals, i també acollirà una fira professional amb la participació de les principals empreses líders mundials en serveis d’informació.

Sota el lema «Getting Europe ready for 2020: the library’s role in research, education and society», en el Congrés es debatran i es presentaran projectes sobre temes professionals d’interès i actualitat: les biblioteques i l’accés obert a la comunicació científica, e-ciència, integració de continguts i serveis a les biblioteques digitals, serveis per a dispositius mòbils, etc.

Enguany, el Congrés comptarà amb la intervenció dels següents professionals: Rick Luce (Vice Provost and Director of Libraries for Emory University, EUA); Dr. Herbert Van de Sompel (Los Alamos National Laboratory, EUA); Dra. Alma Swan (Enabling Open Scholarship, Regne Unit) i Lorcan Dempsey (Vice President, OCLC Research and Chief Strategist, EUA).

A més de les sessions plenàries hi ha programades 44 sessions paral·leles i una sessió de pòsters científics.


Normes de participació al Document

El Document és la publicació mensual del Col·legi, que en format digital vol ser un espai d'informació i d'intercanvi entre els professionals. Cada una de les notícies del Document disposa d'un espai de participació on els professionals poden comentar i donar el seu punt de vista sobre la notícia. Això ens ha d'ajudar a fer créixer el discurs del Col·legi sobre els temes més actuals i rellevants.

L'espai del Document convida a la participació dels professionals, tenint en compte que el COBDC es reserva el dret d'eliminar aquells comentaris que siguin difamatoris, obscens, insultants, continguin amenaces o incitin a cometre qualsevol acte no permès per la legislació vigent. Tampoc seran acceptats aquells comentaris que no respectin la dignitat de les persones i el principi de no discriminació per motius de raça, religió, opinió, nacionalitat, discapacitat o qualsevol altra circumstància personal o social.

Es recomana que les persones participants estiguin identificades amb nom, cognom i adreça de correu electrònic, i no s'acceptaran aquells missatges anònims, ficticis o signats per persones que usurpin la identitat d'altres persones, missatges comercials o spam.

El COBDC no es fa responsable de les opinions emeses pels participants.
 

 

Els comentaris s'han tancat per aquesta entrada.