Google i Apple enfrontats en la batalla d’ofertes als editors

Durant els últims dies d’aquest mes Google i Apple es troben en plena batalla per aconseguir el servei de les subscripcions de diaris, música i vídeos. El primer en presentar les seves cartes va ser Apple, oferint un nou servei accessible per a tots els editors d’apps basats en continguts, mitjançant l’App Store. Per facturar-ho es reutilitza el mateix canal que s’ha fet servir per comprar apps i In-App Purchase. El sistema permet als editors fixar el preu i el període de subscripció; i el client pot examinar i gestionar les seves subscripcions des de la seva àrea personal. A canvi del servei, Apple obté un 30% de benefici si la gestió s’efectua des de la seva tenda.

A les 24 hores, Google va anunciar el naixement d’One Pass, que té un 10% de marge sobre les vendes, fet que podria provocar que no fos una proposta tan atractiva per als editors. Aquest nou servei significa un apropament a la premsa escrita, amb la qual manté una relació tensa des de l’aparició de Google News, ja que ofereix a l’internauta accés gratuït a notícies de tots els medis de comunicació.

Aquesta disputa d’ofertes obre una nova via per desenvolupar mercats més sanejats econòmicament dins del sector editorial.

Els comentaris s'han tancat per aquesta entrada.