Balanç de quatre anys

Publicat el 15 febrer 2010 per | Etiquetes

Amb aquest Document ens acomiadem.

Després de quatre anys molt intensos, i creiem que fructífers, deixem pas a una nova Junta. Han estat quatre anys en què hem treballat amb tenacitat i constància, però també amb molt d’entusiasme i sentit cooperatiu. Estem convençuts que és així com els projectes es tiren endavant, i que és justament per això que hem arribat a fer tot el que hem fet.

No volem deixar passar l’ocasió sense fer un vol ràpid per aquells reptes que ens havíem proposat i que, pensem, han estat positius per al COBDC. Reptes que abracen des d’aspectes molt estructurals, com són les reformes del local o la reestructuració, ampliació i consolidació de l’equip, passant per canvis en els sistemes i procediments de treball. Tot això amb l’objectiu d’optimitzar els recursos i assolir un millor i més acurat servei als col·legiats.

Han estat també reptes que han volgut apropar-nos a les necessitats actuals dels col·legiats, com l’impuls i l’ampliació de l’àrea de formació, la programació continuada d’activitats i jornades professionals, la renovació de l’Item o l’edició del Document en format digital.

Reptes que ens han fet reflexionar sobre els principis bàsics de la professió en el moment actual, i que ens han permès cooperar amb altres institucions perquè la professió que volem sigui una realitat. Aconseguir que es faci realitat des del mateix moment d’iniciar els estudis universitaris i estar present en els entorns de debat de la societat en què vivim.

Amb l’elaboració del document L’horitzó professional dels bibliotecaris-documentalistes, hem volgut posar les bases per encetar un recorregut que porti a l’actualització del perfil professional, tant a les administracions públiques com a les organitzacions privades.

Hem participat en processos transversals, com la reflexió sobre l’educació, conjuntament amb d’altres entitats i sectors; o en la creació d’una xarxa de cooperació amb d’altres col·legis professionals. I hem estat presents en els debats legislatius del Parlament de Catalunya i del Congrés dels Diputats on hi apareixia la paraula «biblioteca», amb el propòsit d’explicar la importància de garantir a la ciutadania un servei actualitzat i de qualitat.

Hem descobert la força que té el Col·legi en determinats sectors i, alhora, el potencial que encara té per desenvolupar. Sobretot quan els col·legiats cooperen i participen, com ho han fet en múltiples ocasions al llarg d’aquests quatre anys.

No hem pogut fer tot el que ens havíem proposat, possiblement; però estem contents d’haver col·laborat d’alguna manera en l’establiment d’uns fonaments en què s’hi podran construir nous projectes, de ben segur.

La Junta que s’estrena podrà continuar o podrà canviar trajectòries, però en qualsevol cas, estem segurs que durà saba nova amb noves idees, noves tendències, noves oportunitats i nous reptes. A la nova Junta li estenem la mà en tot allò que els puguem ajudar, però sobretot els desitgem una molt bona singladura!

La Junta de Govern 2006-2010
* A la fotografia, d’esquerra a dreta i de dalt a baix: Fidel Bellmunt, Antònia Capdevila, Daniel Gil, Marta Morera, Ferran Burguillos, Maria Gental, Eulàlia Espinàs, Antoni Espadas, Anna Rovira i Maite Comalat. No apareix a la fotografia Javier Leiva.


 

Els comentaris s'han tancat per aquesta entrada.