25 anys del COBDC: una aposta de futur

Durant aquest any 2010, el Col·legi celebra els 25 anys de la seva creació i volem aprofitar l’oportunitat per reflexionar sobre el que hem fet durant aquest temps i, sobretot, el que hem de fer o hauríem de fer en el futur.

Reflexionar sobre el que hem fet i volem fer des del Col·legi però, sobretot, el que hem fet i volem fer com a professionals, com a col·lectiu. Tots hem estat testimonis de canvis importants: la presència de les unitats d’informació o de serveis de gestió de recursos d’informació augmenta i creix, també, el seu paper i la seva implicació en les organitzacions; les biblioteques públiques segueixen creixent, són més nombroses, més grans i més ben dotades; les biblioteques universitàries han fet una aposta seriosa en el nou marc dels ensenyaments universitaris; i continuem treballant per ser un puntal de la nostra societat.

Han passat 25 anys i el Col·legi no ha parat de treballar, organitzant jornades, que afavoreixen l’intercanvi d’experiències i coneixement; oferint formació, la que ja era habitual, però també a distància o a mida per a institucions; promovent els grups de treball per posar en contacte els professionals que treballen en un mateix àmbit; oferint serveis i publicacions als col·legiats, que els permeti desenvolupar la seva feina amb eines que en millorin la qualitat; etc.

I volem celebrar que continuem treballant i que són molts els testimonis d’aquests canvis.

Per això, durant aquest any hem organitzat tres accions clau que volem compartir:

  1. Recollida de fotografies: com era i com és la nostra seu; què s’hi ha fet al llarg d’aquests anys; activitats que s’hagin organitzat, trobades, viatges, reunions, etc. Si tens algun testimoni, fes-nos-el arribar. Amb totes les aportacions construirem el gran àlbum virtual que il·lustri la història del COBDC.
  2. Organització d’un eix a les Jornades que ens permeti fer una mirada al passat però, sobretot, que ens faci reflexionar cap a on estem anant, quin futur estem construint i si és el que volem…
  3. I una festa, coincidint amb la cloenda de les Jornades, on puguem retrobar-nos els qui fa 25 anys van impulsar el COBDC amb els qui any rere any l’han anat construint fins arribar a avui, passant el testimoni als qui us acabeu d’incorporar.

Tots hi esteu convidats!

    25 anys poden semblar molts… però ens en queden almenys 25 més per recórrer. Ens hi ajudes?

    Els comentaris s'han tancat per aquesta entrada.