Del tràgic setge durant la guerra de Bòsnia a la ciutat de Gorazde surt aquest treball d’investigació de Joe Sacco on reflecteix la crueltat de la guerra contrarestada per la forma de ser dels bosnians, un poble alegre i una mica boig. Gorazde: Zona Protegida es un treball de periodisme de guerra que li va suposar el premi Eisner al seu autor.

Guerra, drama i encara que semblés impossible, humor. Aquestos son els mateixos elements que arreplega Kusturika a part de la seva filmografia, però sobre tot a la pel·lícula “La vida es un milagro”. Amb la mateixa temàtica, les guerres entre serbis i bosnians, i amb la seva forma de fer cinema, el director ens mostra el drama de la guerra, amb grans dosis d’humor surrealista i amb personatges totalment bojos.

Una de les persones habituals que treballa a les pel·lícules del director serbi, és el músic Goran Bregovic, el qual ha posat la banda sonora a 4 dels seus films. La seva música representa molt bé el folklore Balcànic, barrejat amb rock i altres estils musicals, que donen una sensació de música de festa, excèntrica i accelerada, tal com son els mateixos ciutadans d’aquestes terres, i com a mostra: Tales and songs from weddings and funerals.

Gorazde: Zona protegida; Joe Sacco

Gorazde: Zona protegida; Joe Sacco

El trobaràs a les següents biblioteques públiques:

Consulta a Aladí: http://bit.ly/SWgw5d

Consulta a Argus: http://bit.ly/1iMXVlm

La vida es un milagro, Emir Kusturika

El trobaràs a les següents biblioteques públiques:

Consulta a Aladí: http://bit.ly/1lgutRQ

Consulta a Argus: http://bit.ly/1iMZnUH

Goran Bregovic

El trobaràs a les següents biblioteques públiques:

Consulta a Aladí: http://bit.ly/1gyu7EM

Consulta a Argus: http://bit.ly/1qytJ2X

Spotify [Escolta’l]