Política de col·lecció amb proposta de compra: l’exemple d’un servei a mida del projecte Bdpuntedu.

9 octubre 2012
admin
Comentaris tancats a Política de col·lecció amb proposta de compra: l’exemple d’un servei a mida del projecte Bdpuntedu.

Des del Bdpuntedu som conscients del valor i de les oportunitats que un projecte com el nostre ofereix a escoles, professionals i infants i joves. És per això que l’equip treballa per oferir serveis a mida que s’adeqüin a les necessitats de cada escola.

Les propostes de compra i creixement del fons, que en aquests moments està treballant  la nostra bibliotecària especialista en literatura infantil i juvenil Rosa Isern, en són un exemple.

Aquesta tasca s’està duent a terme als centres que no disposen d’una col·lecció mínima, tal com indiquen els estàndards o que hi tenen grans desequilibris. Primerament, el professional que va al centre elabora un diagnòstic del fons i s’acorda quina hauria de ser la col·lecció ideal per poder respondre a les necessitats de la comunitat educativa específica del centre. I tot seguit, amb aquesta informació, l’especialista Rosa Isern selecciona títols concrets de qualitat per orientar el creixement de la col·lecció.

També es tenen en compte, en cada cas, les possibilitats a l’hora de gestionar les compres i les donacions i de complementar el fons per mitjà d’altres agents, com ara els centres de recursos pedagògics o bé les biblioteques públiques.

Però la intervenció no acaba aquí.  Com que tan important és fer créixer la col·lecció com mantenir-la, els professionals que van als centres proposen a les comissions de biblioteca un pla d’esporga personalitzat.

Així doncs, amb aquesta aposta el projecte promou intervencions estratègiques que seran d’utilitat per al centre més enllà del temps en què hi treballi el bibliotecari/ària.

Marta Roig, coordinadora del Bdpuntedu

Més sobre:

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Simple Calendar

febrer 2018

dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Temes que tractem

suscriu-te a bdpuntedu

Correu electrònic:

Coordinacio BDpuntedu

Col·legi Oficial de Bibliotecaris - Documentalistes de Catalunya
C/Ribera, 8 pral. - 08003 Barcelona
Tel. 93 319 76 75
Correu: bdpuntedu@cobdc.org