Aturada forçada del projecte als centres que no poden pagar les intervencions.

8 juny 2012
admin
Comentaris tancats a Aturada forçada del projecte als centres que no poden pagar les intervencions.

Com alguns sabeu aquest és el 2n any que el Col·legi gestiona aquest projecte d’intervenció bibliotecària a les biblioteques escolars Puntedu, impulsat pel Departament d’Ensenyament.

Entre finals d’octubre i principis de novembre, el Departament va comunicar a les escoles l’adjudicació de 6000€ per fer front, de manera preferent, a la intervenció bibliotecària que preveu el projecte Bdpuntedu.

Amb la previsió de pagament situada aproximadament al mes de març van iniciar-se les visites i les negociacions amb els centres per pactar amb cadascun d’ells les línies d’intervenció.

A principis de març els primers bibliotecaris  iniciaven les tasques pactades, en aquells centres que havien decidit començar tot i no tenir els diners del Departament. La majoria confiaven rebre’ls durant la intervenció però només alguns tenien capacitat per avançar els diners si la Generalitat no els pagava quan es preveia.

Fins avui el Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya ha anat fent front a totes les despeses que el projecte generava, tot i no poder cobrar la feina feta en molts dels centres. Ha arribat un moment però que la situació s’ha fet insostenible. El Departament d’Ensenyament no posa data a la transferència dels diners als centres i des del Col·legi no s’ha trobat finançament.

Això obliga a tallar el projecte de cop a totes les escoles que no poden pagar les factures que se’ls presenten. La majoria de les intervencions iniciades estan molt a prop del final i aturar-les ara és evident que no beneficia a ningú.

De moment s’ha aturat la intervenció total a 4 centres i s’ha assegurat la continuïtat en 15, que pagaran les intervencions de forma immediata, avançant els diners. Durant els propers dies s’acabarà de parlar amb tots els actius per conèixer la seva previsió de pagament i decidir si es pot o no continuar.

En tots els casos afectats fins ara tan l’escola com els professionals ja han estat avisats. Ha estat d’agrair la comprensió que uns i altres han mostrat davant de la situació.

La intenció del Col·legi és reprendre les actuacions que ara quedin penjades i totes aquelles que no han arribat a començar, esperant l’ingrés del Departament, tan aviat com s’efectuï la transferència.  Quan això passi es reprendrà el contacte amb els professionals que han dut a terme aquesta primera fase d’intervenció per procurar que tots els centres puguin acabar la intervenció amb el professional que va iniciar-la. Ara bé, segons els temps que hagi passat, podria donar-se el cas que el professional no tingui disponibilitat.

Marta Roig, coordinadora del bdpuntedu

Més sobre:

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Simple Calendar

febrer 2018

dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Temes que tractem

suscriu-te a bdpuntedu

Correu electrònic:

Coordinacio BDpuntedu

Col·legi Oficial de Bibliotecaris - Documentalistes de Catalunya
C/Ribera, 8 pral. - 08003 Barcelona
Tel. 93 319 76 75
Correu: bdpuntedu@cobdc.org