La biblioteca escolar de la Pobla de Lillet

29 agost 2011
admin

El CEIP Lillet a Güell és una escola rural ubicada a la Pobla de Lillet, un poble de poc més de mil tres-cents habitants de la comarca del Berguedà. És un centre de primària que engloba al mateix edifici, la Llar l’Infants, el Parvulari i l’Educació Primària.

 La implicació de dues de les mestres en la creació d’una biblioteca en el seu centre, i la seva formació a través del curs sobre epergam, deixa palesa el desig que tenen per tal d’impulsar i consolidar el funcionament d’una biblioteca per a tots els seus alumnes, mestres i pares.

 

La biblioteca

La biblioteca està ubicada al segon pis, on hi ha les classes de cicle inicial, mitjà i superior, a més de l’aula d’informàtica. Com que l’espai designat a la biblioteca s’utilitzava com a aula de desdoblament, es va decidir dividir l’habitació fent que una de les parts sigui una aula i un “magatzem” de documents fora d’ús, i l’altra que sigui la biblioteca pròpiament dita, a on també s’hi fan algunes hores de classe. 

Actuació

La biblioteca es troba en la plena creació. Han canviat algunes de les prestatgeries per tal de donar més color a la zona i per a poder distribuir els documents d’imaginació per nivells. A la biblioteca hi sobra material: algunes prestatgeries, la televisió que no es fa servir, documents VHS que tampoc s’utilitzen,… que, un cop tret, deixarà més espai i es podrà fer una distribució més pràctica i còmoda.

les prioritats dintre de la intervenció que s’ha realitzat a BDpuntedu són les relacionades amb les tasques de catalogació del fons infantil, la seva ordenació i inici del préstec amb epergam i la revisió, esporg, ordenació i actualització del fons de conexement.

Conclusions

Hi ha molta feina a fer, però la biblioteca és petita i el fet de “crear-la del no-res” fa que l’implantació sigui més conscient i que es faci amb molta il·lusió. Les mestres encarregades hi estan molt animades i creuen en l’ús de la biblioteca com a centre d’aprenentatge. Ja s’estan duent a terme diversos serveis relacionats amb la biblioteca, com la “Motxilla viatgera” o la col·laboració de pares en el procès de posar el folre als llibres.

 Text i fotografia: Anna Farnés
http://www.xtec.net/ceiplillet/index.htm

1 comentari

  • Enhorabona!
    Gràcies a aquestes dues pencaires els alumnes de l’escola i també els pares podem gaudir d’una biblioteca genial.

    Mercès.

Simple Calendar

febrer 2018

dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Temes que tractem

suscriu-te a bdpuntedu

Correu electrònic:

Coordinacio BDpuntedu

Col·legi Oficial de Bibliotecaris - Documentalistes de Catalunya
C/Ribera, 8 pral. - 08003 Barcelona
Tel. 93 319 76 75
Correu: bdpuntedu@cobdc.org