Barcelona, 5 i 6 de març de 2013    |    Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la UB

Presentació

L’any 2009, en tancar les IV jornades, constatàvem els avenços que les biblioteques escolars havien experimentat en el període precedent. Érem conscients que mai no hi havia hagut tants recursos humans i econòmics destinats a la millora de les biblioteques escolars i reivindicàvem la continuïtat d’unes polítiques de suport per part de les administracions, perquè ja havíem començat a detectar els primers efectes de la crisi.

Els dies 5 i 6 de març de 2013 se celebraran les 5es. Jornades de Biblioteques Escolars.

En aquest temps, s’ha fet palès que, amb mitjans, les biblioteques escolars avancen. Hem reforçat els espais de col·laboració permanent amb la creació de xarxes d’àmbit territorial, hem creat serveis de suport a les biblioteques, hem consolidat l’oferta formativa per a l’especialització, hem fet recerca i hem creat eines per fer-les més competitives… fins i tot, hem posat a punt unes directrius que han de regir el desenvolupament de les biblioteques escolars al país. En definitiva, hem avançat en la consolidació de les biblioteques com a centres de recursos per a l’aprenentatge.

Per no perdre el pas, caldrà reforçar la cooperació i imaginar nous escenaris de treball, caldrà actualitzar les nostres biblioteques amb les eines que ens ofereix la tecnologia, caldrà reforçar el paper de la biblioteca en el treball de la competència informacional i, sobretot, caldrà avaluar per planificar.

Després de tres anys, tornem a reunir-nos amb el convenciment que, malgrat el retrocés en els recursos dels nostres centres d’ensenyament i la migradesa de mitjans, les biblioteques escolars són, més que mai, imprescindibles.

Acreditacions

L’assistència a les Jornades es podrà convalidar amb mig crèdit de lliure elecció a la Universitat de Barcelona i serà reconeguda com a activitat de formació permanent pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Lloc de celebració

Facultat de Biblioteconomia i Documentació – Universitat de Barcelona
Melcior de Palau, 140
08014 Barcelona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *