Resum del Taller “Vigilancia para todos”

Resum del Taller “Vigilancia para todos”

12es Jornades

L’equip de Docuteria ens ha presentat aquest matí a la Sala A un taller on s’ha explicat en què consisteix la vigilància i s’han mostrat una sèrie d’eines gratuïtes per gestionar aquest tema a les empreses.

Què vol dir vigilància?
L’objectiu últim és que els usuaris finals estiguin assabentats d’aquells temes que els són útils a l’hora de prendre decisions.

I quins són les etapes que es divideix?

– Primer hem d’establir què volem cercar.
– Després delimitar on ho buscarem. Per això disposem de diversos instruments com els cercadors temàtics i/o especialitzats que cerquen a la denominada “Internet invisible”, alguns dels quals ens proporcionen serveis d’alerta i la possibilitat de guardar les cerques en un format de RSS.
– Per continuar s’han d’analitzar les dades i alguns sistemes com els gestors de recomanacions o l’etiquetatge automàtic ens poden ser de molta ajuda en aquest punt.
-Un cop tenim tractades les dades és vital incorporar-les al sistema de gestió documental del client d’una forma transparent i visual, per tal que no els impliqui més feina, sinó una millora substancial en el seu dia a dia.

Quines són les eines de les que disposem?

Existeixen molts programes gratuïts a la xarxa que ens poden fer un bon servei com: Biznar, Trip, Evri o Zemanta.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook

Disculpa, no es poden fer ms comentaris.